Location: Cadogan Gardens, London, SW3
Size: 2,014 sq.ft.

The Mission:

To engineer a structural and creative architectural strategy for a partial renovation to a family townhouse, creating a wealth of extra space exuding a timeless Silver Screen style.

 

Our Response:

Amplifying the space, we added a single-storey roof extension, adding approximately 1,500 sq. ft of additional room to the 4500 sq. ft family house but elsewhere the project was anchored in a quiet reappraisal of core detailing: the initial feat being a meticulous restoration of the original marble fireplaces, plaster detailing and floors to create a perfect architectural baseline. Building on that appreciation of space we styled the interiors to be subtly reminiscent of Old Hollywood glamour; lavish velvet sofas in deep jewel colours but rendered in modern, unfussy lines; a discrete wall-recessed fireplace above a single marble plinth and a sculptural freestanding kitchen peninsula unit on bespoke parquet flooring.